Data: Dissabte 9 de març 2024, 19:30h
Lloc: Sala El Centru
Preu: 15€ (8€ presentant el carnet dels Amics)
Teatre.
El protagonista, en T.C. (tipus corrent), porta una vida corrent: viu en un petit apartament en un suburbi d’una ciutat, amb una hipoteca per a tota la vida i una feina que no li agrada i que res té a veure amb allò que volia ser de petit, amb la seva afició, amb allò que sempre ha estat el seu interès: les formigues de cap vermell. Afició que poc a poc s’havia anat allunyant de la seva vida per manca de temps.
Un tipus corrent és una adaptació teatral del llibre “El venedor de temps” de l’autor Fernando Trias de Bes. Un muntatge que vol fer reflexio nar sobre el temps, allò més preuat que tenim… Es tracta d’una crítica al sistema, un sistema que ens vol prendre el nostre temps.
Un espectacle de petit format, de proximitat, amb música en directe.
Però un dia en un tanatori sent una frase que li suposarà un xoc de realitat, i que el porta a qüestionar-se el seu present, el que està fent amb la seva vida. I en un curs a distància troba una solució que l’aproparà de nou a la seva afició. Una solució esbojarrada i impossible a ulls de tothom però il·lusionant i possible als seus ulls: “vendre temps”. Tot un desafiament al sistema. Ho aconseguirà?
Adaptació: Josep M. Piñol
Direcció: Bienve Borràs
Actor: Josep M. Piñol
Pianista: Natàlia Porté
Equip tècnic: Anna Fortuny, Encarna Laínez
Disseny d’il·luminació: Josep Pijuan
Disseny gràfic: Júlio Aliau
Escenografia: Fusteria Cogul
Fotografia: Lila Alberich
Video: Pau Josa
Veus en off: Abel Rodríguez, Anna Fortuny, Anton Ferraté, Encarna Laínez, Gerard Coca, Helena Salamero, Laura Reverté, Roser Martínez i Sergi Torrents
JOSEP M. PIÑOL
Ha cursat els Estudis professionals de teatre a l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta (ETCA), i s’ha format en cursos/ tallers impartits per Anna Estrada, Pau Cirer, Judith Pujol, Noemí Rodríguez, Nelson Valente o Marta Pérez.
Alguns dels darrers espectacles en els que ha participat són: “Arbonautes” un espectacle de carrer de creació col·lectiva amb l’ETCA, “Othello”, “Els cavallers de Verona”, “El somni d’una nit d’estiu”, “Titus Andrònic” i “Juli Cèsar” de W. Shakespeare, “Dos més dos” una adaptació teatral de la pel·lícula argentina homónima, “El bon ciutadà” de Manuel de Pedrolo i “Calígula” d’Albert Camús.
Ha realitzat diferents visites teatralitzades: “Tarragona amb els ulls del Canonge Foguet” a Casa Castellarnau a Tarra gona, “Àngel Guimerà: infant, llop i àngel” al Museu Àngel Guimerà a El Vendrell, “Eduard Toda, de la Xina a Escor nalbou” al Castell d’Escornalbou, “Descobrint el moll” al Museu del Port de Tarragona.
Ha col.laborat en diferents documentals com a veu en off: “Sucre”, “Por al cel”.
NATALIA PORTÉ
Ha cursat Estudis professionals de Solfeig, Teoria de la Música, Transposició i Acompanyament. Titulada Superior en Piano pel Conservatori de Tarragona. Durant la seva formació acadèmica ha assistit a múltiples cursos d’especialització en pedagogia musical, tècnica pianística i teoria musical.
Actualment i des de fa 18 anys, treballa com a docent a l’Escola Municipal de Música del Morell, impartint classes de piano, portant grups instrumentals i fent de pianista acompanyant
[/tab]