Data: Diumenge 27 de març de 2022, 18.30h
Lloc: Sala El Centru
Preu: 15€ (8€ presentant el carnet dels Amics)
Teatre tragèdia.
La tradició presenta Othello com la gran tragèdia sobre la gelosia. Però és molt més que això. És el retrat de la perversitat absoluta i el poder de la manipulació. Iago, que no és el que sembla, és el veritable protagonista d’aquesta història. El que fa veure als altres el que ell vol que vegin i els enganya pel seu propi interès, fins a aniquilar-los.
Iago, amiga íntima d’Otel·lo, desitja i espera ser la nova lloctinent. Otel·lo decideix donar el càrrec a un altre. Iago és de naturalesa violenta i se sent bandejada i traïda. Només pensa en venjar-se. Disfruta planificant i fent el mal. Iago és el mal.
A Othello (1604), com passa a la majoria de les obres de l’autor té una naturalesa complexa. Aquesta naturalesa rebel és una de les grans virtuts de l’obra shakespeariana, on l’expressió de la condició humana no està limitada per cap gènere. Otel·lo és perversitat absoluta. Dins un ambient domèstic, Shakespeare crea una obra on la maldat campa sense aturador: la violència podrirà la noblesa i destruirà la innocència.
Amb
Marta Antolín
Robert Rodríguez
Cristina Cabré
Josep Maria Piñol
Anna Plaza
Marcel Ferré
Cristina Masdéu
Direcció
Miquel Àngel Fernández
Ajudanta de Direcció
Merche Tubilla
Miquel Àngel Fernández
Director d’escena, dramaturg i pedagog. Es va formar a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona i ha ampliat la seva formació realitzant el Màster Universitari d’Estudis Teatrals a la Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat Pompeu Fabra. Ha dirigit més de quaranta d’espectacles que s’han presentat
arreu del territori català –inclòs Barcelona– i a Madrid. La seva tasca com a director ha estat reconeguda amb diferents premis: Premi al millor espectacle infantil, Festa de l’Espectacle de Tarragona. (2003); 1r. Premi Caixa Manlleu al millor espectacle (2006); Premio Max Aficionado de las Artes Escénicas a los Grupos de Teatro de la ONCE (2013).
Merche Tubilla
Llicenciada en Histò ria (especialista en Histò ria Antiga i Arqueologia) per la UB i llicenciada en Grau en Histò ria per la URV, és especialista en la reconstrucció histò rica del mó n romà des de l’any 1999. Encarregada de la producció , escenografia, utillatge, vestuari i assessorament histò ric de Nemesis (1999-2002), i del grup de reconstrucció histò rica Thaleia des de la seva creació l’any 2002 Fins a l’actualitat, del qual n’és presidenta i cofundadora. Ha assessorat programes de la televisió local, documentals histò rics i de divulgació , i s’ha sol·licitat la seva col·laboració en diverses obres de teatre i espectacles ambientats en època clàssica.
THALEIA. Grup de Reconstrucció Històrica, és una associació sense ànim de lucre de Tarragona; l’objectiu de la qual és mostrar a l’espectador, des d’una perspectiva dinàmica i lú dica, la manera de viure en època romana. Està constituı̈da per persones relacionades amb el mó n de la cultura i la ciència amb una àmplia experiència en el mó n de la reconstrucció histò rica i la divulgació del patrimoni.
• L’any 2012 es crea la companyia Fabulae Tarraconenses, vinculada a Thaleia, per a representar adaptacions d’obres teatrals d’època romana, del mó n antic o textos clàssics universals. El grup el formen actrius i actors de l’espai teatral del Camp de Tarragona, plens d’il·lusió i responsabilitat per poder portar a terme el somni d’arribar a l’espectador des dels escenaris de la ciutat i d’arreu de les contrades. Les produccions realitzades só n Calígula d’Albert Camus (2012), Juli Cèsar (2014), Titus Andrònic (2015), Somni d’una nit d’estiu (2016) i 2 cavallers de Verona (2019) de William Shakespeare, produccions estrenades al Teatre Metropol de Tarragona.
.